قطعا تاکنون در مورد چالش های عمل بینی گوشتی شنیده اید. بسیاری از افرادی که بینی های گوشتی دارند در مورد نتیجه جراحی خود بسیار نگران هستند. این مدل بینی ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند ممکن است جراحی آنها کمی سخت تر و چالش برانگیزتر باشد.
در این مطلب از زبان دکتر اسلامی جو جراح و متخصص حلق و بینی، قصد داریم مسائل مربوط به جراحی این نوع بینی ها را به طور جامع مورد بررسی قرار دهیم تا شما عزیزان بتوانید با دید بازتری این کار را انجام دهید.
به چه بینی گوشتی می گویند؟
بینی های گوشتی عموما پوست ضخیم و غضروف ضعیفی دارند. این نوع بینی ها در مقایسه با دیگر اجزاء صورت بسیار پهن تر و بزرگتر به نظر می رسند و در چهره فرد یک عدم هماهنگی ایجاد می کنند.
غالبا بینی گوشتی آقایان در مقایسه با خانم ها از بافت چربی و ماهیچهای بیشتری تشکیل شده است و این موضوع باعث می شود که پوست آن نیز ضخیم تر باشد. کسانی که قصد انجام عمل بینی گوشتی را دارند نباید انتظارات غیر منطقی و فراتر از حد تصور داشته باشند.
بینی من گوشتی است یا استخوانی؟
برای اینکه متوجه شوید بینی شما گوشتی است یا استخوانی، باید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
- ضخیم بودن پوست بینی
- حرکت قابل توجه پوست در زمان فشار دادن
- پهنای زیاد بینی
- سوراخ های بزرگ و باز
انواع مدل های عمل بینی گوشتی
در این قسمت از مطلب قصد داریم انواع مدل های عمل بینی گوشتی را به شما عزیزان معرفی کنیم:
عمل بینی گوشتی طبیعی
بهترین و پرطرفدارترین عمل بینی گوشتی مدل طبیعی است. این مدل در کنار حالت طبیعی که در بینی شما ایجاد میکند احتمال موفقیت آن نیز چندین برابر مدل های دیگر است. این سبک عمل می تواند بین بینی و سایر اجزاء صورت شما هماهنگی ایجاد کند و همه نقص های بینی را به بهترین شکل رفع نماید.
عمل بینی گوشتی فانتزی
در جراحی بینی گوشتی فانتزی نوک بینی به صورت سر بالا است و تیغه آن نیز قوس زیادی دارد. جراحی به سبک فانتزی گزینه مناسبی برای بینی های گوشتی به شمار نمیرود. دلیل این موضوع غضروفهای ضعیف، نوک گرد و دایرهای شکل این مدل بینی ها است. این سبک جراحی می تواند احتمال ایجاد مشکلات تنفسی را افزایش دهد به همین علت پزشکان عموما آن را توصیه نمی کنند.
عمل بینی گوشتی نیمه فانتزی
در این سبک عمل بینی گوشتی قوس ایجاد شده روی تیغه کمتر است. از آن گذشته قسمت نوک بینی نیز با زاویه متعادل تر سربالا خواهد شد. تنها جراحان بینی ماهر هستند که می توانند این مدل جراحی را با موفقیت انجام دهند. اگر این نوع عمل را برای بینی خود انتخاب کرده اید حتما به دنبال یک پزشک متبحر و باتجربه باشید.
چه تفاوت هایی در جراحی بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد؟
جراحی بینی استخوانی و گوشتی از جهات زیر با یکدیگر متفاوت هستند:
- پوست بینی گوشتی ضخیم است و این موضوع باعث می شود که پروسه جراحی آن نسبت به بینی استخوانی سخت تر باشد.
- احتمال افتادگی نوک بینی گوشتی پس از جراحی در مقایسه با بینی استخوانی بیشتر است. این موضوع به علت کمبود استخوان و غضروف در این نوع بینی ها است.
- نتیجه نهایی در بینی های استخوانی زودتر از بینی های گوشتی نمایان می شود.
- تورم بینی های استخوانی بعد از عمل نسبت به بینی های گوشتی زودتر بهبود پیدا میکند.
- گاهی اوقات برای کاهش تورم بینی های گوشتی ممکن است بیمار تا 1 سال نیز از چسب بینی استفاده کند اما در مورد بینی های استخوانی این موضوع صدق نمیکند.
بازگشت بینی گوشتی بعد از عمل
یکی از مهم ترین نگرانی هایی که در مورد این نوع عمل بینی وجود دارد بازگشت بینی به حالت اولیه خود است. بینی گوشتی پوست ضخیمی دارد و کاهش اندازه و رفع التهاب آن نیز قطعا زمان می برد.
برای اینکه بتوانید نتیجه عمل خود را مشاهده کنید باید حدود یک سال منتظر بمانید. لازم به ذکر است که عموما پس از گذشت 6 ماه نتایج قابل مشاهده هستند و میتوان متوجه میزان موفقیت جراحی شد.
سن مناسب برای عمل بینی گوشتی
یکی از سوالات بسیاری از مراجعان این است که سن مناسب برای عمل بینی گوشتی چه سنی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بهترین زمان برای انجام این جراحی از 18 تا 30 سالگی است. قبل از 18 سالگی سن مناسبی برای انجام این عمل محسوب نمی شود به دلیل اینکه استخوان های فک و بینی به صورت کامل رشد نکرده اند و ممکن است فرم و اندازه بینی تغییر کند.
از سن 30 تا 35 سالگی نیز شادابی پوست کمی کاهش پیدا میکند و خاصیت انعطاف پذیری آن نیز به همان نسبت کم می شود. این مسئله می تواند روی نتیجه جراحی تاثیر بگذارد. بهتر است تا زمانی که پوست قابلیت الاستیسیته مناسبی دارد اقدام به انجام این کار کنید.
مراقبت های لازم قبل از جراحی بینی گوشتی
انجام برخی کارها قبل از عمل بینی گوشتی لازم است که مهم ترین آنها عبارتند از:
- یک الی دو روز قبل از عمل بینی به اندازه کافی آب بنوشید تا بدنتان هیدراته شود.
- حتما پزشکتان را در مورد داروها و مواد غذایی که به آنها حساسیت دارید آگاه کنید.
- اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، ناپروکسن و ژلوفن استفاده می کنید باید مصرف آنها را قطع نمایید.
- حداقل دو هفته قبل از عمل بینی مصرف سیگار، قلیان و نوشینی های الکلی را کنار بگذارید.
- اگر پزشک آزمایشی را برای بررسی دقیق تر شرایط شما تجویز کرده است حتما آن را انجام دهید.
مراقبت های لازم بعد از عمل بینی گوشتی
پس از انجام جراحی بینی گوشتی باید برخی نکات را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را از عمل خود بگیرید. در ادامه مهم ترین این نکات را بیان می کنیم:
- جلوگیری از ضربه وارد شدن به بینی
- کج نکردن سر و صورت
- مصرف غذاهای نرم تا دو هفته بعد از جراحی
- عدم مصرف دخانیات و الکل
- استفاده از بالش نرم و بلند در زمان خواب
کاهش ورم بینی گوشتی بعد از عمل
در این بخش تصمیم داریم شما عزیزان را با راهکارهایی آشنا کنیم که می توانند در کاهش ورم بینی گوشتی بعد از عمل تاثیر بگذارند:
- از چسب بینی می توانید برای کاهش ورم آن استفاده کنید. چسب بینی تاثیر زیادی در فشرده سازی بینی و تخلیه لنفاوی دارد و می تواند به کاهش ورم کمک کند.
- در زمان خواب سرتان را در حالتی بالاتر از بدن خود نگه دارید. استفاده از چند بالش می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
- خوردن مایعات می تواند در کاهش التهابات بدن موثر باشد و برای کم کردن ورم بینی نیز بسیار مفید عمل کند.
- از کمپرس های یخ نیز میتوان در جهت کاهش ورم بینی در برخی مناطق استفاده کرد.
- حداقل تا دو هفته پس از عمل از انجام فعالیت های ورزشی شدید خودداری کنید.
سخن پایانی
بازگشت فرم قبلی بینی و افتادگی نوک آن از مهم ترین دغدغه های افرادی است که قصد انجام عمل بینی گوشتی را دارند. برخی از این افراد نیز ترجیح می دهند هرگز زیر تیغ جراحی برای کوچک کردن بینی خود نروند به دلیل اینکه از نتایج آن می ترسند.
خوشبختانه با پیشرفت هایی که در زمینه جراحی زیبایی ایجاد شده اند ریسک این نوع جراحی بینی در مقایسه با گذشته تا حد زیادی کاهش یافته است. شما زیبا جویان عزیز با اعتماد به ما می توانید به مدل بینی مورد علاقه خود دست پیدا کنید بدون اینکه نگران نتایج یا عوارض پس از انجام جراحی باشید.
سوالات متداول
- بینی های گوشتی تا چه مدت بعد از عمل ورم دارند؟
برای این موضوع نمیتوان بازه زمانی دقیقی را مشخص کرد به دلیل اینکه می تواند در هر شخصی متفاوت باشد. به صورت کلی ممکن است حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه این بینی ها ورم داشته باشند.
- آیا عمل بینی گوشتی با درد همراه است؟
خیر، جراحی بینی گوشتی نیز مانند جراحی بینی استخوانی با بیهوشی انجام می شود و بیمار هیچ دردی را در زمان عمل حس نمیکند.
- آیا پس از عمل بینی گوشتی نیز باید برای چکاپهای دورهای به پزشک خود مراجعه کنیم؟
بله، در این نوع عمل بینی نیز لازم است به صورت منظم به پزشک خود مراجعه کنید تا شرایط شما را به طور کامل بررسی کند.