در مقاله قبلی از سایت دکتر فریدون اسلامیجو از فواید پماد ویتامین آ+د برای پوست صورت صحبت کردیم. در اینجا میخواهیم مهمترین نکات قبل از جراحی بینی استخوانی را بیان کنیم.
جراحی بینی استخوانی یکی ازپرطرفدارترین عملهای زیبایی است که با هدف اصلاح فرم بینی و بهبود ظاهر آن انجام میشود. بینیهای استخوانی به دلیل ساختار ویژه و معمولاً وجود قوز یا برآمدگی بر روی پل بینی، چهره را تحت تأثیر قرار میدهند. بسیاری از افراد با انجام این جراحی به دنبال دستیابی به ظاهری هماهنگتر و جذابتر هستند و این تصمیم میتواند تأثیر عمیقی بر اعتماد به نفس و احساس رضایت از خود داشته باشد. این جراحی در ایران بسیار رایج است و حتی افراد بسیاری از کشورهای دیگر برای انجام این عمل زیبایی به ایران سفر میکنند.
ورم بینی یکی از مواردی است که حتی اگر توسط بهترین جراح بینی هم عمل شوید با آن مواجه خواهید شد یکی از مواردی که در کاهش ورم بینی به شما کمک میکند مصرف درست قرص پردنیزولون ۵ است که در مقاله مرتبط اش آن را کامل شرح دادهایم.
آناتومی بینی استخوانی
استخوانهای بینی در ناحیه بالای پل بینی قرار دارند. این استخوانها بهطور عمده شامل استخوانهای پیشانی و استخوانهای بینی (ناحیهای که به قسمت فوقانی حفره بینی متصل میشود) هستند. این قسمت از بینی، ساختار سخت و محکمتری دارد و در بالای پل بینی، ساختار استخوانی آن مشخص تر است. بخش تحتانی بینی بهویژه در نوک بینی، از غضروف تشکیل شده است. این قسمت نسبت به قسمت استخوانی نرمتر و منعطفتر است و به حرکت و شکلدهی بیشتر نوک بینی کمک میکند. قسمت استخوانی و غضروفی بینی بهوسیله بافتهای پیوندی و اتصالات مختلف به هم متصل میشوند. این نقاط اتصال در شکلگیری و استحکام کلی ساختار بینی مؤثر هستند.
ویژگیهای بینی استخوانی
در بینی استخوانی، اسکلت استخوانی بیشتر از پوست و چربی برجسته است و ساختار غضروف بزرگتر و قویتری دارد. اصولا پوست این نوع بینی ها نازک و غدد چربی کمتری دارد و بههمیندلیل مستعد بروز آکنه نیست. این نوع بینی به دلیل داشتن استخوانهای محکم و کمتر منعطف نسبت به بینیهای غضروفی، در برابر ضربهها مقاومتر است.
علت ایجاد قوز در بینی
علل ایجاد قوز ممکن است ژنتیکی یا در اثر ضربه و یا به علت فرورفتگی پیشانی باشد. شکستگی بینی در دوران کودکی وجوش خوردن نامناسب استخوان بینی بعد از شکستگی در ایجاد قوز بینی موثر خواهند بود؛ بزرگ شدن بینی در دوران بلوغ و رسیدن به سن رشد نیزمی تواند یکی دیگر از علت های قوز بینی باشد. یک گرافت غضروفی کوچک در ناحیه زیر چشم برای بالا بردن این ناحیه و در نتیجه رفع قوز وجود دارد. در بعضی افراد این غضروف کوچکتر از ان است که بتواند برآمدگی را محو کند.
عمل بینی استخوانی قوز دار
برای انجام جراحی بینی، ابتدا فرد باید به طور کامل بیهوش شده و در اتاق عمل یکی از روش های جراحی باز یا بسته بینی روی بینی وی انجام شود. در این جراحی پزشک بینی فرد را برش داده و از این طریق به نواحی استخوانی دسترسی پیدا میکند. بدین ترتیب با ایجاد برش روی سطح پوست در عمل بینی، میتوان استخوان اضافی روی بینی را برداشته و سپس کنارههای بینی را بخیه بزند.
انواع روش ها برای عمل بینی استخوانی
معمولاً پزشک متخصص زیبایی با توجه به فرم بینی و نتیجه مورد انتظار فرد، یکی از دو روش باز و بسته را برای جراحی این نوع بینیها انتخاب میکند. زمانی که پزشک متخصص زیبایی با انجام اقدامات مناسب ایرادات موجود در بینی فرد را برطرف کرد، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشود.
اقدامات قبل از عمل بینی استخوانی
– دو هفته قبل عمل از مصرف داروهای آسپرین و بروفن خودداری نمایید زیرا موجب رقیق شدن خون می شوند.
– در صورت ابتلا به بیماری خاص و استفاده از دارو، پزشک را مطلع سازید.
– چنانچه به دارو یا حتی غذای خاصی حساسیت دارید، پزشک را در جریان بگذارید.
– روز قبل از رینوپلاستی مقدار زیادی آب بنوشید.
– به منظور آماده سازی محل استراحت و انجام اقدامات قبل از جراحی بینی یخچال خود را از غذاهایی که سریع پخته می شوند پر کنید، همچنین آب کرفس نیز داشته باشید تا با مصرف آن تورم کبودی زودتر کاهش یابد.
از بهترین جراح بینی استخوانی درتهران چه سوالاتی بپرسم ؟
– چه مدت است که در زمینه جراحی زیبایی بینی فعالیت میکنید؟
– از چه تکنیکها و روشهایی در جراحی بینی استخوانی بهره می برید.
– آیا روش خاصی برای کاهش تورم و بهبود سریعتر پیشنهاد میدهید؟
– جراحی به صورت باز انجام میشود یا بسته و مزایای هر کدام چیست؟
– اگر پس از عمل به نتیجه مطلوب نرسم، آیا امکان جراحی ترمیمی وجود دارد؟
-چه زمانی می توانم ورزش را از سر بگیرم؟
-چه زمانی می توانم عینک یا لنزهای تماسی خود را بزنم؟
-آیا باید از داروهای خاصی قبل یا بعد از عمل استفاده کنم؟
-چه محدودیت هایی باید بعد از عمل رعایت کنم؟
– خطرات و عوارض احتمالی این جراحی چیست و چگونه میتوان آنها را به حداقل رساند؟
– دورهی نقاهت چقدر طول میکشد و چه مراقبتهایی بعد از جراحی باید انجام شود؟
– چه نوع نتایجی میتوانم از این جراحی انتظار داشته باشم؟
سخن پایانی
جراحی بینی استخوانی به طرز چشمگیری اعتماد به نفس و ظاهر فرد را بهبود می بخشد. با وجود نگرانیهای اولیهای که ممکن است دربارهی این جراحی وجود داشته باشد، پیشرفتهای تکنولوژی و افزایش مهارت جراحان، امکان دستیابی به نتایج طبیعی و مطلوب را فراهم کرده است. انتخاب درست پزشک و آگاهی از مراحل قبل و بعد از عمل، کلید موفقیت در این مسیر است. در نهایت، اگر فرد با آگاهی و آمادگی کامل این تصمیم را بگیرد، جراحی بینی میتواند تجربهای مثبت و تحولی موثر در کیفیت زندگی و احساس رضایت از خود باشد.
سوال متداول
آیا جراحی بینی استخوانی نتایج دائمی دارد؟
بله، نتایج جراحی بینی استخوانی معمولاً دائمی است، زیرا پس از بهبودی کامل، شکل و ساختار جدید بینی ثابت میماند. البته، عوامل طبیعی مانند روند پیری و تغییرات جزئی در پوست و بافتها به مرور زمان کمی تأثیرگذار هستند اما این تغییرات خیلی محسوس نخواهند بود.
دورهی نقاهت بعد از جراحی بینی استخوانی چقدر است؟
دورهی نقاهت اولیه حدود ۱ تا ۲ هفته طول میکشد که در این مدت تورم و کبودی بیشتر کاهش مییابد. با این حال، نتیجه نهایی جراحی معمولاً پس از ۶ ماه تا ۱ سال کاملاً مشخص میشود، زیرا در این مدت ورمهای داخلی بینی نیز فروکش میکند و شکل نهایی بینی قابل مشاهده میشود.
آیا امکان بازگشت قوز بینی بعد از جراحی وجود دارد؟
خیر، به طور کلی قوز استخوانی بینی پس از جراحی بهصورت دائم برداشته میشود و معمولاً بازگشتی ندارد. البته توجه به مهارت جراح و رعایت مراقبتهای بعد از جراحی در کاهش عوارض و دستیابی به نتیجه بهتر نقش مهمی دارد.